Folytatódhat az osztalékpolitikai a Zwacknál

A Zwack Unicum Rt. az első három negyedévben 8,58 százalékkal tudta növelni bruttó árbevételét, igaz ezen belül a jövedéki adó emelkedése magasabb volt, így a nettó árbevétel csak 4,93 százalékkal nőtt. A társaság adózás előtti eredménye 1,722 milliárd forint lett ebben az időszakban, ez 9,8 százalékkal marad el az bázisidőszakitól. A visszaesés az üzemi eredményben következett be, az itt elkönyvelt csaknem 11 százalékos visszaesést a társaság életében minimális szerepet játszó pénzügyi eredmény növekedése nem tudta kompenzálni.
Máté Dániel, 2001. november 13. kedd, 08:16
Fotó:

Az eredmények csak látszólag gyengébbek a tavalyinál, a tervnek megfelelő 2,3- 2,4 milliárdos adózás előtti eredmény valószínűleg tartható. A társaságnál a kiadások szerkezete változott meg megnőtt az amortizáció és jelentősen emelkedést mutatnak a marketingköltségek is. A cég a tavalyi negyedik negyedév óta fordít nagyobb összeget a márkaépítésre, ezért a negyedik negyedévben a marketing költségek növekedése már nem lesz érzékelhető a cég eredményében. Mindezek következtében akár folytatódhat is a tavalyi osztalékpolitikai a társaságnál. 2000-ben a cég 750 forint osztalékot fizetett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK