A BAA készpénzes felvásárlásában a Ferrovial tanácsadójaként közreműködő Citigroup 150 millió részvényt, közel 15 százalékos pakettet vásárolt fel 900 pennys árfolyamon. A Ferrovial arról nem adott tájékoztatást, hogy a most felvásárolt paketten kívül rendelkezik-e már BAA részvényekkel. Az óriás felvásárlás rekord magasságba hajtotta fel a BAA részvény árfolyamát egy héttel a végső határidő lejárta előtt, amíg még a Ferrovial megemelheti ajánlatát, illetve riválisa az amerikai Goldman Sach befektetési bank ellenajánlattal élhet. A BAA részvény árfolyama 2,9 százalékkal 907 pennyre emelkedett, első alkalommal érve el a Ferrovial 900 pennyn tett ajánlatát. Elemzők szerint a Ferrovial lépése a Goldman Sachs helyzetének megnehezítésére irányul. Az elmúlt hónapban a Nasdaq Stock Market Inc. emelte meg részvénytulajdonát 25 százalék fölé a London Stock Exchange-ben annak érdekében, hogy gyengítse a rivális ajánlattevő pozícióját. A londoni Heathrow, Stansted és Gatwick repülőtereket üzemeltető társaság az elmúlt héten utasította vissza a Ferrovial megemelt 9,73 milliárd fontos készpénzes felvásárlási ajánlatát. Ugyanígy elhárította a Goldman Sachs 9,4 milliárd fontos informális megkeresését is. A Goldman Sachs június 9-ig döntheti el tesz-e formális vételi ajánlatot a BAA-ra vagy sem. A Ferrovial pedig hétfőig terjesztheti be végleges ajánlatát. A részvényeseknek 14 nap áll rendelkezésre az ajánlat elfogadására vagy elutasítására. Az elfogadáshoz a részvényesek 75 százalékának beleegyezése szükséges. A Citigroup, a Ferrovial, a Goldman Sachs és a BAA egyaránt elzárkózott az értesülések kommentálásától. A felvásárlási ajánlattól mereven elzárkózó BAA szerint részvénye legalább 940 pennyt ér. A Ferrovial partnerei az ajánlati konzorciumban a kanadai Caisse de depot et placement du Quebec és a szingapúri GIC Special Investments Pte Ltd. A Ferrovial 61,8 százalékkal, a kanadai csoport 28,2 százalékkal, a szingapúri pedig 10 százalékkal részesedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!