Így a rubel 31,62-re romlott a csütörtöki, 31,30 rubeles ármegállapításról a bank által referenciaként használt dollár-euró kosárhoz képest, ami további, közel 1 százalékos leértékelést jelent - írta az MTI-Eco. November óta negyedszer teszi lehetővé a központi bank a rubel leértékelődését, azóta 4 százalékkal gyengült az orosz valuta a kosárral szemben. Elemzők szerint a központi bank célja 20 százalékos leértékelés, mert helyteleníti, hogy dollármilliárdokat kell költenie a rubel piaci támogatására. A jegybanki döntés ellenére továbbra is nagy a politikai nyomás, hogy a leértékelés minél fokozatosabban, lassabban történjék, mondták az UniCredit bank moszkvai valutakereskedői hírügynökségeknek. A rubelre nehezedő piaci nyomást a kőolaj alacsony ára és a tőkekivonás magyarázza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!