A tegnap ünnepnap miatt zárva tartó tokiói tőzsde hegymenetben kezdte a hetet és a koreai index is erősödve zárta a napot. Az MSCI Asian index 2,5 százalékos emelkedésben volt nem sokkal zárás előtt, a Nikkei 225 6,3 százalékos erősödéssel, 9114 ponton búcsúzott a naptól. A japán tőzsdeindex jól reagált a múlt heti kamatvágásra (a japán jegybank 0,5-ről 0,3 százalékra csökkentette az irányadó kamatlábat). Elsősorban a bankok papírjai iránti kereslet nőtt érezhetően, miután a jegybank döntésének hatására a bankközi kölcsönzés kamatlába 1999 decembere óta a legnagyobb mértékben esett. Emellett a Sanyo felvásárlásáról szóló hírek nyomán a Panasonic részvényei is 5,4 százalékkal erősödtek. A dél-koreai Kopi index 2,2 százalékos erősödést mutatott a nap végére. Japánon és Koreán kívül a többi ázsiai és az ausztrál tőzsdeindex kisebb gyengüléssel zárt vagy közeledik a záráshoz. A hong kongi Hang Seng index 0,1 , az ausztrál S&P/ASX index 0,2 százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!