Folytatódik az érdektelenség a tőzsdén

Enyhe erősödéssel kezdett kedd reggel a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a vezető részvények mindegyike felfelé araszol, azonban a forgalom megint siralmasan alacsony.
Beke Károly, 2013. március 5. kedd, 09:20
Fotó: Napi.hu

A keddi nyitást követően 18 708 pontig kapaszkodott fel a BUX index, ez fél százalékkal volt magasabb a hétfői záróértéknél. A forgalom egyelőre kifejezetten gyatra, az OTP 100 millió forint körüli üzletkötésével vezetni tud. A bankpapírok 0,7 százalékos drágulással 4695 forinton kezdték a napot, míg a Mol 17 000 forintos árfolyama 0,2 százalékkal volt magasabb a tegnapinál. Eközben a Magyar Telekom két forinttal 413 forintig kapaszkodott fel.

A gyógyszergyártók is emelkedéssel kezdtek reggel, a Richter 0,1 százalékkal 34 545 forintig erősödött, míg az Egis 19 190 forintos árfolyama 1,2 százalékkal volt magasabb a hétfőinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK