Folytatódó esés az Egyesült Államokban

Nem sikerült javítaniuk teljesítményükön az amerikai tőzsdéknek, melyek így veszteségekkel zárták a hétfői rövidített kereskedelmi napot.
NAPI, 2012. december 24. hétfő, 19:45
Fotó: Napi.hu

Még mindig a fiscal cliff, azaz a jövő januárban életbe lépő kiigazító csomag miatt félnek a kereskedők, miután félelmeik szerint az recesszióba süllyesztené az országot. Ennek megfelelően amíg nincs megegyezés, addig a bizonytalanságban inkább mínuszok felé terelik a tőzsdéket, ebből a trendből pedig a főbb tengerentúli tőzsdék mindegyike kivette a részét: a Dow Jones ipari átlaga 0,39, a Nasdaq 0,28, a S&P-500 pedig 0,24 százalékot esett hétfőn.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK