Az euró/forint árfolyam csütörtökön napközben 323 forint felett is járt, estére 322,97 forintnál ingadozott a kurzus. Ez 0,7 százalékos gyengülésnek felel meg az előző naphoz képest.

A dollárral szemben különösen nagyot esett a forint, a zöldhasút ugyanis csütörtök este hét óra körül 2,1 százalékos gyengülést követően 277,50 forinton jegyezték.

A svájci frank jegyzése 1,2 százalékkal ugrott meg, az alpesi deviza egysége 279,19 forintot ért az esti órákban.

Az euró 1,3 százalékot gyengült a dollárral szemben a szerdai késő délutáni szintekhez képest, így csütörtök este 1,1639 dollárnál járt a közös európai pénz jegyzése. Ebben szerepe volt az Európai Központi Bank monetáris politikájának szigorításáról szóló bejelentésének is.

Csütörtökön a magyar tízéves kötvények referenciahozama újabb hét bázisponttal 3,52 százalékra emelkedett, vagyis a Portfolio.hu szerint nem enyhül a magyar állampapírok piacán tapasztalható feszültség. Az ötéves hozamok hat bázisponttal 2,05 százalékra emelkedtek, míg a hároméves papírok másodpiaci hozama 1,54 százalékra nőtt, ami 12 bázisponttal magasabb a szerdainál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!