A vezető papírok közül ismét az OTP vezette a zuhanást, 3,7 százalékkal 4670 forintra rontott, így csupán 30 forinttal zárt napi mélypontja felett. Mindezt ráadásul masszív, 18,7 milliárd forintos forgalommal, ez a 22,2 milliárdos teljes tőzsdei forgalom oroszlánrészét jelentette. A kisebb bankpapír is megsínylette a rossz hangulatot, 7,2 százalékkal 724 forintra rontott.

A Mol sem teljesített sokkal jobban, 3,5 százalékos lejtmenete 18 700 forintos záróértéket jelentett, bár a papír megfordult 18 320 forinton is. A befektetők körében az is bizonytalanságot okozhatott, hogy az állami Mol-pakett esetleges sorsáról egymásnak ellentmondó nyilatkozatok hangzottak el. Szijjártó Péter a HVG-nek adott interjúban ugyanis azt állította, nem azért vették a Mol papírokat, hogy eladják őket. Ezzel szemben nemrég Varga Mihály nemrégiben még azt állította, nem kizárható a csomag egy részének értékesítése.

A két defenzívebb blue chip viszont már szebben muzsikált. A Richter 0,15 százalékkal 37 140 forintra esett, szektortársa, az Egis viszont 2,7 százalékkal 18 000 forintra esett.

Az elemzői várakozásoknak megfelelő első féléves számokkal előrukkoló Magyar Telekom viszont még emelkedni is tudott, 0,75 százalékkal 540 forintra javítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!