Folytatódott a forintgyengülés

Szerdán 268 forint felett is megfordult az euró jegyzése, de egyelőre csak korrekcióról van szó.
NAPI, 2009. augusztus 5. szerda, 17:00
Fotó:

Az átlagosnál valamivel gyengébb forgalom mellett - a vártnak megfelelően - folytatta korrekcióját a forint a bankközi devizapiacon. Az ING Bank szakértője szerint addig nincs szó trendfordulóról, amíg az euró árfolyama nem kerül 271 forint fölé.

Ez szerdán nem történt meg, a jegyzés egy hazai vállalati szereplő nagyobb kötése következtében 268,30 forinton tetőzött, ami 50 fillérrel múlja felül a keddi maximumot.

Délután fél öt tájban 267,75-nél járt az uniós deviza egysége, a svájci franké 175 körül legyezett, a dolláré 186,30 forinton állt. A frank jegyzése nem változott érdemben az euróhoz képest, így a forinthoz viszonyított drágulás a hazai deviza euróhoz mért erősödésének következménye, miközben a dollár az uniós fizetőeszközzel szemben is izmosodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK