Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az indexek teljesítményét az előzőeknél is jobban lehúzták azonban a nyersanyagipari cégek, amelyek zuhanását az Anglo American és a Xstrata részvényei vezették. A tengerentúlon felemás makroadatokra nyitottak a tőzsdék, ahol a befektetők az első időszakban a vártnál rosszabb munkaerő-piaci helyzetjelentésre figyeltek, majd később egyre inkább a bizalmat keltő kiskereskedelmi adatok felé fordultak. A kereskedés első harmada után a kezdeti veszteségeket már mérsékelni tudták a Wall Streeten, ahol az S&P–500 1,5, a Nasdaq 0,7 százalékos veszteséget mutatott.

Washingtonban még mindig nem készültek el az Obama-kormány bankmentő csomagjának részletei, ami tovább nehezíti a tengerentúli pénzintézetek iránti bizalom helyreállását; ez meglátszott a bankszektor részvényeinek csütörtöki teljesítményén is. A legnagyobb veszteséggel a Bank of America, az American Express és a JP Morgan Chase papírjai forognak, lehúzva ezzel a kereskedés második harmadában még 1,6 százalékos veszteséget mutató Dow Jones irányadó indexének teljesítményét.

Európában a bankokkal szembeni bizalmatlanságot csak növelte, hogy a Fortis részvényesei ellenálltak a pénzintézet kormányzati közreműködéssel történő feldarabolásának. A Footsie 0,8, a DAX 2,7, a CAC–40 pedig 2,1 százalékos veszteséget halmozott fel csütörtökön. Az év eleje óta 8 százalékos emelkedést felmutatni tudó brazil, orosz, kínai és indiai indexek is veszteséggel zártak csütörtökön, a fejlődő országok tőzsdeindexeinek mozgását lekövető MSCI feltörekvő piaci tőzsdeindex pedig közel 2 százalékos veszteséggel zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!