Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 78 pontos, 1,5 százalékos emelkedéssel 5484 ponton zárt, a párizsi CAC-40 42 ponttal, 1,1 százalékkal 3812 pontra növekedett, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 63 ponttal, 1,1 százalékkal 5777 pontra javult.

A Stoxx Europe 600-as index a kereskedés elején 247,9 pontig esett, végül azonban az előző napi záráshoz képest 0,7 százalékos emelkedéssel 250,5 ponton zárt.


A banki papírok jól forogtak a kedden, az Allied Irish Bank részvényei 2 százalékot emelkedtek, miután a hitelezők egy részvényre jutó vesztesége a vártnál jobban akakult.

Több görög bank papírjai is drágultak, az Alpha Bank 5 százalékos emelkedéssel segítette az ASE Composite Indexet amely végül 2,7 százalékos növekedéssel 2022 ponton zárt az új görög megszorítócsomag bejelentése előtt. Várakozások szerint költségcsökkentési intézkedések és adóemelés előzheti meg az újabb 10 éves kötvénykibocsátást Görögországban.


Tovább estek a brit Prudential biztosító társaság papírjai is: a hétfői 12 százalékos veszteség után kedden további 8 százalékot könyvelhetett el. A hétfői esés azután következett be, hogy a cég bejelentette, hogy több mint 35 millió dollárt fizetne készpénzben és részvényekben az AIG amerikai biztosítóóriás ázsiai leányáért, az AIA-ért.


A német Lufthansa légitársaság papírjai viszont 3,6 százalékkal emelkedtek, miután bejelentette, hogy elérte a 2009-es évre célul kitűzött profitot és üzemi eredményt.

Más légitársaság papírjai is emelkedtek: a British Airways és lehetséges akvizíciós partnercége, az Iberia részvényei 6-6 százalékkal emelkedtek.


Az autóipari szegmensben a BMW papírjai 2,9 százalékkal drágultak, miután a vállalat vezetője a genfi autókiállításon bejelentette, hogy a februári autóeladások éves alapon 14 százalékkal emelkedtek és 2010-ben a vállalat várhatóan 1,3 millió autót fog értékesíteni.


Emellett a Daimler és a Fiat részvényeinek árfolyama is emelkedett: előbbi 1,3 százalékkal utóbbi 3,8 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!