Folytatódott Európa mélyrepülése

A főbb nyugat-európai tőzsdeindexek többnyire csökkenéssel zárták a keddi kereskedést.
NAPI, 2011. október 18. kedd, 18:27
Fotó: Napi.hu

Míg Frankfurtban kisebb, 0,3 százalékos emelkedéssel fejezte be az irányadó mutató a napot, addig Londonban fél-, Párizsban pedig közel egyszázalékos mínuszban zártak a tőzsdék.

A legfontosabb, a piac mozgását befolyásoló hírt ezúttal a Moody's "szállította": a nemzetközi hitelminősítő hajnalban kiadott elemzése szerint ugyanis kérdésessé válhat Franciaország lehetséges legjobb államadós-osztályzatának stabil kilátása. A figyelmeztetés és a bankszektor körüli negatív hangulat hatására általában több százalékkal estek a francia bankpapírok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK