Fontos amerikai adatok derülnek ki a jövő héten

A New York-i tőzsde jövő heti trendjét különösen az amerikai gazdaság jövőjéről szóló Fed-vélemény és az amerikai GDP második negyedévi alakulásával kapcsolatos első becslés alakítja majd, de az elmúlt hetekhez hasonlóan befolyásoló tényező marad az amerikai cégek negyedéves gyorsjelentése, és mindaz, ami összefüggésben áll az ismét felerősödött amerikai-kínai feszültséggel - írja az MTI.
Domokos Erika, 2020. július 26. vasárnap, 14:29
Fotó: Pixabay

A börze vezető indexei pénteken már a második egymást követő napon zártak mínuszban, a tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő S&P500 index az elmúlt héten 0,3 százalékkal gyengült, négy héten belül először zárt hetet mínuszban.

Ebben szerepet játszott, hogy a befektetők pénzeik egy részét kivonták a részvényekből, hogy - befektetési menedék szerepének köszönhetően - aranyba ruházzák be a felerősödött amerikai-kínai szembenállásra és amiatt, hogy nem csitul a koronavírus-járvány a világon, aminek komoly keresletbefolyásoló hatása van, és végeredményben a cégek eredményét is befolyásolja.

Pénteken az augusztusi jegyzésű aranyár 7,50 dolláros emelkedéssel rekordszinten, 1897,50 dolláron fejezte be a napot. Az előző zárórekord 2011 augusztusában született, 1891,90 dollárral.

Megfigyelők szerint a jövő héten a befektetők hangulatát alapvetően befolyásolja például az, hogy a jegybank miként látja az amerikai gazdaság helyzetét és kilátását. Az ezzel kapcsolatos véleménye a szerdai kamatdöntés indoklásában szerepel majd.

A jövő hét több fontos makrogazdasági adata közül kiemelkedik az amerikai gazdaság második negyedévi teljesítményére vonatkozó első becslés. Az adatot csütörtökön hozzák nyilvánosságra. Szakértők a hazai össztermék (GDP) 34 százalékos zuhanásával számolnak az első negyedévvel összevetve, amikor a gazdaság 5 százalékkal zsugorodott - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK