A tőkeemelés során 17 millió darab új, a meglévő 500 ezer darab törzsrészvénnyel azonos jogokat megtestesítő, de új "B" sorozatba tartozó törzsrészvényt bocsátanak ki zárt körben. Az új részvények névértéke 500 forint, kibocsátási értéke 1085 forint, a különbözet a tőketartalékot növeli. A társaság a részvényekért csak pénzbeni hozzájárulást fogad el, a kibocsátási értéket legkésőbb augusztus 27-én hiánytalanul meg kell fizetni - írta az MTI.

A társaság az új törzsrészvények átvételére írásbeli szándéknyilatkozatuk alapján a Cordia Homes Holding Limitedet (12 millió 320 ezer darab) és a Finext Consultants Limitedet (4 millió 680 ezer darab) jelölte ki, amelyek kötelezettségvállalásukat a közgyűlést követő 15 napon belül kötelesek írásban megerősíteni.

A közgyűlés döntött arról is, hogy a társaság szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (szit) alakul át, az ehhez szükséges feltételeket legkésőbb 2018. december 31-ig maradéktalanul teljesíti.

A tulajdonosi fórum visszahívta igazgatósági tisztségéből Futó Péter igazgatósági elnököt és Darida Pál igazgatósági tagot, és az igazgatóság új elnökének Ezer Rezsőt, az igazgatóság tagjává Koltai Attilát választotta.

A részvényesek a közgyűlési határozatoknak megfelelően módosították a társaság alapszabályát.

Adtak-vettek is

A Finext ugyancsak hétfőn bejelentette azt is, hogy május 28-án felfüggesztő feltételhez kötött adásvételi szerződést kötött a Futureal Prime Properties Vagyonkezelő Zrt.-vel az annak tulajdonában lévő 4 darab korlátolt felelősségű társaság 100 százalékának fix összegű vételárért történő megvásárlásáról. A megvásárolandó társaságok az AFM Ingatlanfejlesztő Projekt Kft., a Corvin Towers Kft., a Corvin Észak Ingatlanforgalmazó Kft. valamint a Corvin 5 Projekt Kft. E társaságok kizárólagos tulajdonát képezi a Corvin Sétányon elhelyezkedő négy irodaépület és egy kivitelezés alatt álló irodaépület.

Az igazgatóság tervei szerint a tervezett ingatlan-tranzakciók lebonyolítását, a megvásárolt ingatlanok fejlesztését, üzemeltetését, illetve a projektek esetleges értékesítését szerződéses keretek között a Futureal csoport tagjai fogják végezni. Ennek érdekében, az előzetes egyeztetések értelmében a társaság és a projekttársaságok a Futureal csoporthoz tartozó Futureal Management Kft.-vel kötnek szerződést. A Futureal Management Kft. és a társaság minősített befolyással rendelkező közvetett tulajdonosa egyaránt a Futureal Development Holding Kft.

A Futureal a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, melyet Európa 20 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartanak számon. A Futureal-csoport portfóliójába indulása óta 91 projekt tartozik, összesen 2,7 milliárd euró értékben, több mint 1,8 millió négyzetméteren - írták a tájékoztatásban. (Robbantottak az ingatlanos milliárdosok - ezt a cikket olvasta már?)

Befektetőket keresnek

Egy másik közlemény szerint a társaság fő részvényese, a Cordia Homes Holding Limited arról tájékoztatta a társaságot, hogy rövidtávú célja - egy nemzetközi ingatlantanácsadó cég segítségével - további, elsősorban intézményi befektetők felkutatása és bevonása a tulajdonosi struktúrába, amit az igazgatóság támogat, és azt javasolja, a társaság tegyen intézkedéseket e potenciális befektetők és üzleti partnerek felkutatása és bevonása érdekében.

A Finext Vagyonkezelő 1000 forint névértékű részvényeivel a BÉT T kategóriájában lehet kereskedni, utolsó záróára 2010. június 2-án 1120 forint volt - írta az MTI.

A kép forrása: Futureal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!