javul a polgárháborúhoz közel álló helyzet így menekül a tőke is a kockázatosabb eszközökből a kevésbé kockázatosakba. A devizák közül így nem túl nagy meglepetésre az egyik legjobban izmosodó deviza a svájci frank, bár előző napi csúcsát szerdán nem érte el, délután az 1,2850-es szint közelében ingadozott az árfolyam. Ennek hatására a forinttal szemben ismét a 213-as szintet közelítette az alpesi ország devizája. Az észak-afrikai, illetve közelkeleti politikai bizonytalanságok ellenére a dollár az ilyenkor szokásos erősödés helyett viszont gyengülésbe kezdett, és újra az 1,38-as szintet közelítette. A zöldhasú gyengülését és az euró erősödését Yves Mersch, az ECB MT tagjának nyilatkozata okozta - hívta fel a figyelmet Karsai Péter a Commerzbank devizakereskedője: Mersch szerint az energiaárak emelkedésével az infláció is növekedésnek indul, ami belátható időn belül kamatemeléshez vezethet. Szintén euró erősítő hatású lehet a német kancellár kezdeményezése az EU vezetőinél, hogy tárgyalják újra Görögország mentőcsomagjának a feltételeit, hogy az ország adósságpályája minél hamarabb fenntartható legyen. A forint a dollárral szemben így 199 forint környékén forgott délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!