A BÉT kedden rendkívüli közgyűlését tartott, melyen a részvényesek Fömötör Barnát, az MNB főigazgatóját az igazgatóság tagjának választották. Mandátuma a 2020-ban tartandó éves rendes közgyűlés napjáig, de legkésőbb 2020. május 31-ig szól.

A rendkívüli közgyűlés összehívására, valamint az új tag megválasztására azért volt szükség, mert korábban Fucsala András Miklós október 15-i hatállyal lemondott az igazgatóságban betöltött tisztségéről.

Fömötör Barna 2014-ben - Matolcsy György jegybankelnökkel - együtt került át az MNB-hez a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. Előtte a Miniszterelnökségen volt jogi és ellenőrzési helyettes államtitkár. A Magyar Nemzeti Bankban később átvette Nagy Róza egykori kabinettfőnök pozícióját, mellette 2016-tól a Pallas-alapítványok irányításával is megbízták.

Márciusban a BÉT küldöttgyűlésén maga Fömötör jelölte azt a Ficsulát az igazgatóságba, akit most vált. Utóbbi a jegybank informatikai igazgatója.

A választás eredményeképpen a társaság igazgatóságának tagjai a következők:

  • Bacsa György - csoportszintű üzletfejlesztési igazgató, Mol Nyrt.
  • Balog Ádám - elnök-vezérigazgató, MKB Bank Zrt.
  • Barlai Róbert - ügyvezető igazgató, OTP Bank Nyrt.
  • Fömötör Barna - főigazgató, Magyar Nemzeti Bank
  • Kuti Zsolt - monetáris politika és pénzpiaci elemzés igazgatóságának vezetője, Magyar Nemzeti Bank
  • Máté Géza - jogi igazgató, Magyar Nemzeti Bank
  • Végh Richárd - elnök-vezérigazgató, Budapesti Értéktőzsde Zrt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!