Fontos bejelentést tett a Magyar Telekom

A Magyar Telekom igazgatósága megtette osztalékjavaslatát a részvényeseknek - adta hírül a társaság.
Szász Péter, 2018. február 21. szerda, 10:31
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az igazgatóság megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. és a Magyar Telekom csoport tavalyi beszámolóit, és azokat jóváhagyásra javasolja a közgyűlésnek.

Részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolják a közgyűlésnek.

A Magyar Telekom osztalékpolitikája szerint a nettó eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített aránya) a 30-40 százalék közötti tartományban kívánja tartani, figyelembe véve a Csoport jövőbeni pénzügyi helyzetét is. (Majdnem teljes a Telekom 4G-lefedettsége.)

A vállalat 2018. április 10-én tartja éves közgyűlését. Osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2018. május 15-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek, az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja pedig 2018. május 25.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK