Fontos dolog derült ki a bitcoinról

Nem kell aggódni amiatt, hogy a kriptodevizák kihívást állítanak a jegybankok gazdasági erejének - véli az Európai Parlament Gazdasági és Pénzügyi Tanácsa.
Domokos László, 2018. július 2. hétfő, 08:42
Fotó: Napi.hu

A tanács egy friss jelentésben taglalja, hogy bár a kriptopénzek több pénzügy tranzakciót "viszonylag biztonságossá, átláthatóvá és gyorssá" tettek, nem veszélyeztetik a jegybankok által kibocsájtott devizák dominanciáját - írta a Portfolio.hu a coindesk alapján.

A jelentésben közreműködő varsói Center for Social and Economics Research szerint nem kizárt, hogy hamarosan "teljes értékű privát pénzzé" válnak és a globális gazdaság állandó részévé válnak hosszú távon is. Azt viszont megállapítják, hogy a meglévő pénzügyi rendszereket nem veszélyeztetik a kriptodevizák.

A jelenleg forgalomban lévő kriptopénzek értéke meg sem közelíti a nagyobb devizák forgalmi értékét.

Azt javasolják, hogy a felügyeleti szervek kezeljék úgy a kriptopénzeket, mint minden más devizát.

Fotó forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK