Erősödött a magyar deviza hétfőn az euróval szemben; délután fél hat után 280,70 forint körül állt a közös európai deviza jegyzése a reggeli 281 fölötti, és a pénteki 282 forint fölötti szinthez képest. A forint a régiós társaival nagyjából együtt mozgott.

Az euró árfolyama a hét első napján viszonylag szűk sávban, 281,90 és 280,30 forint között változott; a piac hírek hiányában már a Federal Reserve keddi ülését várja - mondta el Csajbók Róbert, az ING Bank üzletkötője.

Bár az irányadó amerikai rátában változás nem várható, azonban a nyíltpiaci bizottság ülését követő elnöki komment már annál érdekesebb lehet. A piacon sokan arra számítanak, hogy Ben Bernanke bejelenti a kvantitatív könnyítés beindítását, mivel az utóbbi napokban többnyire a vártnál rosszabb makrogazdasági adatok láttak napvilágot. Ezzel együtt az üzletkötő nem vár ilyen hírt kedden a tengerentúlról.

A svájci frankot illetően az elmúlt időszak némi megnyugvást hozott, azonban Csajbók Róbert szerint 210 forint alatti árfolyamra hosszabb távon nem lehet számítani. Délután 213,60 forint körül állt a frank jegyzése.

A dollár árfolyama 215 forint alatt alakult. Az eurót 1,3070 dollár körül jegyezték, miután pénteken olyan a sajtóban olyan találgatások jelentek meg, miszerint az Európai Központi Bank (ECB) az ír kötvénypiacon aktivizálta magát. Az euróövezet periferiális gazdaságaiban nő a feszültség, az írek mellet például a görög, portugál kötvények kamatfelára is történelmi csúcsokat ostromol a referenciának tekintett német bundhoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!