Enyhe csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones Industrial Average 26 pontos lejtmenet után 10 270 ponton, az S&P 500-as index 6 pont lejtmenet után 1097 ponton, a Nasdaq Composite stagnálással, 2190 ponton búcsúzott.

A hétfői és keddi megpattanással így a nagyobb indexek az első körben a január végi vesztesége felét sem hozták eddig vissza, a jelek szerint a nagy mutatók egyelőre ismét beszorultak abba a sávba, amelyben a november-december hónapot töltötték, mintha a január eleji felfelé való kitörés soha nem létezett volna.

Talán az újabb lendületet a Cisco gyorsjelentés hozhatja meg, a szoftvercég piaczárás után a várakozásoknál kedvezőbb gyorsjelentése - a várt 35 cent helyett 40 cent lett részvényenként a profit, a bevételek 9,8 milliárd dollárt tettek ki a remélt 9,4 milliárd dollár felett.



Ugyanakkor nagy baj még mindig nincs a bikák szemszögéből, hiszen a természetes támaszait még egyik nagyobb indexek sem törte le, azaz egy előző lokális csúcs jelentette támaszt eddig tavaly március óta szinte mindig megfogta a korrigáló indexek lejtemenetét, s most is hasonló forgatókönyv lehet kilakaulóban.

Ha a részvénypiacokon nem is, a devizapiacon egyértelműnek látszik a trend, a dollár/euró keresztrfolyama bár nap közben 1,4 fölé is felnézett, az amerikai kereskedés végén már 1,39 alatt tartózkodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!