Magyarországi központú cégként a legjelentősebb eredménynek azt tartják, hogy tehetséges magyar szakembereket az országban tudnak tartani - mondta Bogsch Erik, a gyógyszergyártó cég elnöke (képünkön).

Az Ipari Innovációs Díjat a nehézgépjárművek csökkentett emissziójú üzemanyagának kifejlesztéséért a Mol Nyrt.-nek ítélte oda a bíráló bizottság.

Az Agrár Innovációs Díjat a Kite Zrt. kapta az időjárás-független trágyázási rendszer megvalósításáért.

A Környezetvédelmi Innovációs Díjat a Gremon Systems nyerte el a növények súlymérésén alapuló, aktivitásukat valós időben mutató döntéstámogató rendszer kidolgozásáért.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Innovációs Díjában a Kőröstej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. részesült idén gyártás- és csomagolástechnológiában innovatív készítményekért és a nemzetközi piacon elért sikerekért.

A Magyar Innovációs Szövetség Startup Innovációs Díját a Shapr3D Zrt. vehette át tervező és modellező alkalmazásáért.

A bíráló bizottság kiemelt elismerést ítélt meg az Agrova Kft.-nek és a Phylazonit Kft.-nek a termőtalaj állapotát javító technológiáért.

A beérkezett 29 pályázatból további 8 innováció és 4 startup részesült elismerésben - írta az MTI.

Egy nemzet sikerének kulcsa egyéneinek és intézményeinek versenyképessége, ezért átlátható és tiszta verseny kell az innovációs rendszerben - mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) és a bírálóbizottság elnöke.

Az évente átadott Innovációs Nagydíjat a Magyar Innovációs Szövetség alapította 1992-ben a kiemelkedő műszaki és gazdasági újítások elismerésére. Az értékelésnél a pályázatok eredetisége mellett az újításoknak köszönhető pénzügyi eredményeket és a társadalmi hasznosságot is figyelembe veszi a Magyar Innovációs Alapítvány kuratóriuma által felkért bírálóbizottság.

Fotó forrása: Napi.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!