DowJones30 (4-órás)

Az elmúlt napok meglehetősen borús hangulatban teltek a tengerentúli börzéken, miután a befektetők fokozott aggodalommal szemlélték az amerikai költségvetési cirkuszt. Csütörtökön azonban az amerikai indexek jelentős emelkedést produkáltak, azt követően, hogy a piaci szereplők az egyelőre csupán körvonalazódó politikai megegyezés lehetőségét is pozitív fejleményként értékelték.

A republikánusok előterjesztése alapján hat hetes haladék keretében kerülhetne megemelésre az amerikai adósságplafon, bár a kormányzat leállását ez várhatóan nem befolyásolná, így Barack Obama elnök ezt a felvetést nem fogadta el. A piaci várakozások alapján továbbra is van esély a megegyezésre; bár több bankház elemzői szerint is csupán az utolsó pillanatban születhetne meg az esetleges költségvetési kompromisszum.

Bár az elmúlt napok csökkenő trendje egyelőre megtörni látszott; a pénteki kereskedésben érkező vállalati beszámolók mellett a befektetők fantáziáját ismét az amerikai költségvetési tárgyalások mozgathatják majd; így a 200-napos mozgó felé visszakapaszkodó Dow számára 15 200 felett akár további tér is megnyílhatna a pozitív korrekció lehetséges folytatódása előtt.

Dow Jones (4-órás)
Kép: Admiral Markets

Arany

A csütörtöki lejtmenetet követően Ismét dél felé vette az irányt a sárga nemesfém jegyzése a hét utolsó napján, miután a piaci szereplők kedvezően fogadták az amerikai költségvetési patthelyzet feloldásának lehetőségét; bár a befektetőket továbbra is óvatosságra intette a konkrét kompromisszum hiánya.

Tegnap ismét az 1300-as szint alá süllyedt a kurzus, így a továbbiakban az 1280-1270-es zónára érdemes figyelnünk: amennyiben alatta zárnánk be, a piaci fókusz középpontjába ismét az 1200-as támasz kerülhetne majd. Az 1300-as szint visszafoglalása esetén az lehetséges emelkedés útjába pedig újfent az 1338-as ellenállás állhatna.

Arany
Kép: Admiral Markets

USDCAD

Bár a piaci fókusz középpontjában továbbra is az amerikai költségvetési aggodalmak állhatnak majd, érdemes lehet figyelmet szentelni az USCAD devizapárra: mivel péntek délután fontos foglalkoztatottsági statisztikák érkeznek majd Kanadából.

A kanadai dollár jelentős, nyár végi erősödését követően egészen a hosszú távú, emelkedő trendvonalig süllyedt, majd a 200-napos mozgó közelében látott oldalazást követően a devizapár az 1,0345-ös szintet áttörve ismét észak felé vette az irányt. Így míg a továbbiakban a 21-napos mozgó és az 1,0345-ös szint által közrefogott tartomány megerősített támaszként funkcionál; felfelé, az 1,0418 áttörésével tovább gyengülhetne a kanadai fizetőeszköz a zöldhasúval szemben.

USDCAD
Kép: Admiral Markets

Dow Jones, Arany, USDCAD - technikai elemzés 2013.10.11.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!