Fontos szint alatt az OTP

Eséssel nyitott a Budapesti Értéktőzsde.
portfolio.hu, 2014. március 12. szerda, 10:07
Fotó: Napi.hu

Eséssel zárták a keddi kereskedést az amerikai részvényindexek, a Dow Jones és a Nasdaq értéke 0,4 százalékos, az S&P 500 értéke 0,5 százalékot esett. A jövő sem biztató, az irányadó amerikai határidős indexek esést vetítenek előre. Részben ennek, részben pedig más tényezők hatására az ázsiai régió vezető tőzsdéi is jelentős zuhanásokkal zárták a szerdai kereskedést. Így nem meglepő, hogy az irányadó nyugat-európai indexek kivétel nélkül esnek csak úgy, mint a magyar tőzsde.

Az OTP árfolyama 1,6 százalékot esett, így a technikailag fontos 3600 forintos támasszint alá esett a szerdai kereskedés első szakaszában. Ebben az orosz-ukrán konfliktus eszkalálódása, a régió szektortársak gyenge teljesítménye, valamint a forint esése is szerepet játszik.

A Magyar Telekom árfolyama 1 százalékot, míg a Mol árfolyama 0,2 százalékot esett, a Richter árfolyama viszont 0,1 százalékot erősödött.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK