Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint 3 százalékos emelkedéssdel kitört a régóta tartó sávozásából a BUX, igaz ennek megerőstésére azért várni kell még. A BUX 18 150 ponton fejezte be a kereskedést, ami 3,1 százalékos pluszt jelentett. A decemberi index lejárati értéke 18 594 pomt volt. Ez 2,5 százalékos pluszt takart, ami ugyan kevesebb mint a prompt index növekedése, de az előző napi túlteljesítését is figyelembe véve nem lehet azt mondani, hogy olvadna az optimizmus a befektetők körében.

A forgalmat megvizsgálva viszont lehet gy kicsit fanyalogni, a kitörést ugyanis nem nagy forgalom mellett lépte meg a BUX. Az OTP alig haladta meg a 1 milliárd forintot. Erőteljesnek mondható viszont a Mol közel 5 milliárd forintos, és a Magyar Telekom  1,6 milliárd forintos forgalma. Optimizmusra adhat okot viszont, hogy pont e két részvény volt a húzó erő a kitörésben. A Mol 4,2 százalékkal 18 600 forintra emelkedett, az olajrészvény tehát a kurdisztáni "sztori" miatt még mindig vezető szerepet tölt be a magyar tőzsdén. A Magyar Telekom is 4 százalékkal drágult, ez 545 forintos értéket jelentett. Itt a hozamok csökkenése mellett arra is spekulálhattak a befektetők, hogy az unió a hitelkeret megállapodás fejében eltörölteti majd a céget jelentősen súlytó különadókat.

Az OTP kicsit lemaradva 2,5 százalékkal 3510 forintra emelkedett, viszont a záró ár csupán 5 forinttal maradt el a részvény napi maximumától. Az FHB az előző napokhoz hasonlóan kicsit lemaradva követte a nagyobbik bankrészvényt, árfolyama ugyanis 1,7 százalékkal nőtt 479 forintra.

A gyógyszergyártók között viszont a kisebbik bankrészvény volt az erősebb. Az Egis 3,5 százalékkal 16 755 forintra drágult, míg a Richternek 1,7 százalékos növekedésre futotta az erejéből, ami 37 095 forintos záró árat takart.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!