Fontos szintet vitt át az OTP

A délutáni kisebb ijedtség után magához tért a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, mely az OTP vezetésével próbált visszakapaszkodni. Mivel a többi vezető részvény nem csatlakozott, így a bankpapír ereje egyedül kevés volt a mutató pluszba rántásához.
Beke Károly, 2013. január 15. kedd, 17:12
Fotó: Napi.hu

Kedden 19 012 ponton fejezte be a kereskedést a BUX index, ez 0,7 százalékkal volt alacsonyabb az előző napi záróértéknél. A forgalom ma sem volt magas, de legalább nem kizárólag az OTP-re koncentrálódott, hiszen a Mol és a Richter is 1,2 milliárd forint feletti értékben forgott.

A vezető papírok közül egyértelműen az OTP lett a nap nyertese, hiszen a többi blue chip veszített értékéből. A bank viszont viszonylag simán átvitte elsőre a 4400 forintos ellenállást, ezért kulcsfontosságú lesz a következő napokban, hogy felette tud-e maradni. A keddi záróárfolyam 4420 forint lett, ami 0,5 százalékkal volt magasabb az előző napinál.

A Mol eközben 1,3 százalékkal 18 400 forintig esett vissza, míg a Magyar Telekom 402 forintos jegyzése fél százalékkal maradt el a hétfőitől. A gyógyszergyártók közül a Richter 37 100 forintos ára 1,7 százalékos esésnek felelt meg, míg az Egis 0,6 százalékkal lett olcsóbb, így 18 100 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK