Kora délutánig ugyan járt ma már többször is 18 000 pont felett a BUX index, azonban egyelőre nem sikerült megkapaszkodni ezen a szinten. Fél kettő előtt egy perccel 0,6 százalékos emelkedést követően 17 995 ponton állt. Az emelkedést az OTP fűti, a bank részvényei a gyorsjelentést követően 2,2 százalékkal emelkednek, 3828 forintra. A Magyar Telekom 423 forinton stagnál, a Mol 16 580 forinton teszi ugyanezt. A Richter is hasonlóan viselkedik, 40 250 forinton. Tovább esik a CIG, a tőkeemelés bejelentését követően 7,6 százalékos mínuszban járnak részvényei, 240 forinton.

A közel 8 milliárd forintos részvényforgalomból 5,5 milliárdot az OTP részvényeire született kötések adnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!