BUX
41516

Fontos változás a BÉT vezetésében

Új tag került a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) igazgatóságába.

Szabó Dániel, 2017. november 14. kedd, 16:20

A BÉT kedden rendkívüli közgyűlését tartott, melyen a részvényesek Fömötör Barnát, az MNB főigazgatóját az igazgatóság tagjának választották. Mandátuma a 2020-ban tartandó éves rendes közgyűlés napjáig, de legkésőbb 2020. május 31-ig szól.

A rendkívüli közgyűlés összehívására, valamint az új tag megválasztására azért volt szükség, mert korábban Fucsala András Miklós október 15-i hatállyal lemondott az igazgatóságban betöltött tisztségéről.

Fömötör Barna 2014-ben - Matolcsy György jegybankelnökkel - együtt került át az MNB-hez a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. Előtte a Miniszterelnökségen volt jogi és ellenőrzési helyettes államtitkár. A Magyar Nemzeti Bankban később átvette Nagy Róza egykori kabinettfőnök pozícióját, mellette 2016-tól a Pallas-alapítványok irányításával is megbízták.

Márciusban a BÉT küldöttgyűlésén maga Fömötör jelölte azt a Ficsulát az igazgatóságba, akit most vált. Utóbbi a jegybank informatikai igazgatója.

A választás eredményeképpen a társaság igazgatóságának tagjai a következők:

Bacsa György - csoportszintű üzletfejlesztési igazgató, Mol Nyrt.Balog Ádám - elnök-vezérigazgató, MKB Bank Zrt.Barlai Róbert - ügyvezető igazgató, OTP Bank Nyrt.Fömötör Barna - főigazgató, Magyar Nemzeti BankKuti Zsolt - monetáris politika és pénzpiaci elemzés igazgatóságának vezetője, Magyar Nemzeti BankMáté Géza - jogi igazgató, Magyar Nemzeti BankVégh Richárd - elnök-vezérigazgató, Budapesti Értéktőzsde Zrt.