Az Egyesült Államok legnagyobb mobiltelefon-gyártója 5000 munkatársa elbocsátása révén a harmadik negyedévben már látni vélte az alagút végét, ám a cég által kiadott nyilatkozat szerint a valódi változás a következő negyedévig még várat magára. A Motorola profitja 94 százalékkal visszaesett a tavalyi év azonos negyedévéhez viszonyítva; az idei eredmény 60 millió dollár, azaz részvényenként 3 cent lett a tavalyi 968 millió dollár, azaz részvényenként 39 centes nyereségéhez képest. Az teljes állomány több mint 10 százalékát érintő elbocsátásokból származó kompenzációkat és nem anyagi jellegű eszközveszteségeket nem tekintve a vállalat 6 centes részvényenkénti profitot könyvelhetett volna el, ezzel felülmúlva az elemzők 4 centes előrejelzését. A Motorola a negyedik negyedévben részvényenként 12-14 cent körüli profitot vár, jobb teljesítményre érdemesnek tartva magát, mint az elemzők, akik áltag 11 centes részvényenkénti profitot jósolnak a cégnek. A cég forgalma 17 százalékkal, 8,8 milliárd dollárra csökkent az előző negyedév során. A Motorola részvényei 2,44 százalékkal visszaestek a londoni tőzsdén a bejelentést követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!