Meghatározó makroadatok nem jelentek meg csütörtökön a nyugat-európai országokban, így vállalati fronton dőltek el az árfolyamok. Az Aegon például a biztosítórészvények árfolyamát befolyásolta negatív módon, mivel a holland társaság vártnál nagyobb profitja mögött kiábrándító részeredmények húzódtak meg. Az olajfüggő részvényekre is alaposan rájárt a rúd, miután az OPEC lehetségesnek minősítette, hogy az elkövetkező két év során 80 dollárig nőjön New Yorkban a nyersolaj hordónkénti ára. Az Air France-KLM és a Lufthansa részvényei értelemszerűen nagyot buktak, de a BMW kivételével a lejtőre kerültek a frankfurti börzén jegyzett autógyártók papírjai is. A chipgyártó ágazat zuhanása második napja nem tudott lefékeződni: ezúttal egy tanulmány prognosztizált a növekedés brutális lassulását a szektor számára. Londonban viszont az Astrazeneca gondoskodott arról, hogy a Footsie erősödni tudjon, miután a cég koleszteringyógyszerét tekintve kedvező döntést hozott az Egyesült Államok szakhatósága, ráadásul a Credit Suisse First Boston fel is minősítette a részvényt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!