EUR/USD
Az euró és az amerikai dollár hullámzása jelentős támaszvonalhoz érkezett, ahonnan kíváncsian várjuk, hogy mely irányba indul el az árfolyam, hiszen a lendületes mozgás irányába érdemes lehet pozíciót felvennünk.

Nagyításhoz kattintson a képre!


Az órás grafikonon frissen kialakult támaszzónát le is törte az árfolyam egy szép nagy piros gyertyával, majd visszatesztelte ezt a mozgást. Az óráson kialakult csökkenő trendvonalhoz vissza is ért az árfolyam, ahonnan újult erővel veselkedett neki a további esésnek. Így az órás grafikon alapján inkább a csökkenő irányt preferáljuk.

Nagyításhoz kattintson a képre!


Kereskedjen Ön is közvetlenül a grafikonból az Alfatradernél!

AUS/USD
Az ausztrál és az amerikai dollár birkózásában már 2,5 fél hónapja az utóbbi bizonyul erősebbnek, melyet a grafikon alázatosan megerősít. Nem csak a csökkenő mozgás, hanem a több éves emelkedő trendvonal letörése is bizonyítja ezt. Ennek a küzdelemnek csak egy fontosabb technikai szint vethet véget, melyet 0,9692 környékén meg is találhatunk.

Nagyításhoz kattintson a képre!


A grafikont az Alfatrader Tradint Station II -es kereskedési szoftverében készítettük.

Ahhoz, hogy jobban megismerhessük a két dollár egymáshoz fűződő viszonyát, érdemes alacsonyabb idősíkon is megvizsgálnunk őket. Az órás grafikonon például az elmúlt egy hónapos időszakra egy meggyőző csökkenő trendvonalat húzhatunk, melyet már az árfolyam megpróbált maga mögött hagyni, sikertelenül. A deviza grafikonok szépsége a folyamatos lehetőség, ami most itt is kialakulni látszik egy fordított fej-váll alakzat formájában. Amennyiben az alakzat elkezd beteljesülni és kitör a csökkenő trendvonalból az árfolyam, akkor megfontolhatjuk, hogy rövid távon letesszük voksunkat az ausztrál dollár mellett.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!