A tartós javak iránti megrendelésállomány váratlan bővülése, valamint a fogyasztói bizalom javulása kedvezően hatott a New York-i részvényindexekre: nyitás után másfél órával a DJIA 0,4, az S&P-500 0,6, a Nasdaq Composite pedig 1,1 százalékos emelkedéssel próbálta feledtetni a csütörtöki buktát. A befektetők derűlátását az is erősíthette, hogy az olaj ára tovább enyhült, így megfordult a 123 dolláros szint alatt is. A hálózati eszközöket gyártó Juniper Networks részvényei közel 17 százalékkal szöktek fel, miután a cég közölte, harmadik negyedévi bevétele jobb lehet az elemzői konszenhusnál. A Merrill Lynch által vételjre ajánlott Delta Air Lines-papírok szintén látványosan emelkedtek, miközben a Wachovia bank papírjai délnek vették az irányt, a társaság pénzügyi vezére távozásának hírére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!