Warren Buffett főrészvényes, elnök-vezérigazgató szerint a március végével záródott negyedéves adat még nem tartalmazza az amerikai élelmiszeripari Kraft Heinz eredményét, amelyben a Berkshire Hathaway holdingnak csaknem 10 milliárd dollár értékű részesedése van, mert a cég nem hozta nyilvánosságra negyedéves adatait.

A cég részvényeseinek hétvégi ülésén jelentették be, hogy a március végével zárult három hónapban a Berkshire Hathaway adózott nyeresége 21,7 milliárd dollár lett. Warren Buffett szerint egy éve csak az új amerikai számviteli szabályok miatt került 1,14 milliárd dollár mínuszba a vállalat - idézi az MTI.

A negyedéves részvényarányos eredmény 13 ezer 209 dollár lett a tavalyi első negyedévi részvényenként 692 dollár veszteség után. A szakértők által inkább figyelemmel követett működési eredmény 5 százalékkal, 5,56 milliárd dollárra, részvényenként 3387 dollárra nőtt a tavalyi első negyedévi 5,29 milliárd dollárról, részvényenként 3214 dollárról. Szakértők nagyobb, 3461 dolláros részvényarányos működési eredménnyel számoltak az idei első negyedévre.

A Berkshire egyébként a tavalyi utolsó negyedévet hatalmas veszteséggel zárta.

A 88 éves Warren Buffett nevével fémjelzett társaságnak gyakorlatilag a világon mindenben van többségi vagy kisebbségi részesedése a biztosítástól a szállításig, a közművektől az energiatermelésen át a feldolgozóiparig, a pénzügyi és más szolgáltatásoktól a kiskereskedelemig.

Warren Buffett a világ harmadik leggazdagabb embere, vagyona mintegy 88 milliárd dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!