Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az euró jegyzése a reggeli órákban 287,75 forintra emelkedett a nemzetközi piacokon miután a hét első napján kockázatkerülő hangulat uralkodott a világ tőzsdéin, amely a régióban, így Magyarországon is éreztette hatását - a magyar állampapírok nem fizetése ellen biztosító CDS-ek felára jelentősen megugrott a nap elején, az államkötvények teljesítőképességének megítélése romlott. Erről bővebben itt olvashat.

A New York-i tőzsde határidős piacán az S&P 500-as tőzsdeindex ismét az 1040-es fontos technikai támaszszint közelébe süllyedt, majd a vártnál kissé kedvezőbb amerikai fogyasztói hangulatindex és ingatlanpiaci adatok hatására meredeken emelkedett a rendes kereskedés megkezdése után. Egy órával a Wall Street-i nyitás után már 0,3 százalékos pluszban járt a mutató. A befektetői hangulatban beállt változásra először az euró reagált; a közös deviza dollárral szembeni pozíciója érdemi javulást mutatott délután, a nap elején elért 1,2620 körüli mélypontokról 1,2730 fölé emelkedett. A zöldhasúért 224,40 forintot adtak kedd délután.

Az euró erősödését a térségi devizák korrekciója követte, melyben a zloty járt az élen, miután a közös devizával szemben újra áttörte a 4,00-as technikai támaszt - közölte Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője. Az euró/forint árfolyama 287,75-ről 285,80-ig csökkent, 0,4 százalék alá mérsékelve hátrányát a hétfői zárószintekhez képest. A cseh deviza eurójegyzése is mérséklődött, a korona 0,4 százalékkal értékelődött fel az euróval szemben.

A svájci frank árfolyama történelmi csúcsokat ért el kedden, koradélután a svájci devizáért 222,80 forintot is kínáltak a bankközin; délután a kurzus 220,60-ra mérséklődött, ám a Commerzbank szakértője szerint egy újabb negatív befektetői hangulathullám akár 226-ig is sodorhatja a jegyzést. Ez egyúttal 290 forintos euró-árfolyamot is jelentene - figyelmeztetett Földi Balázs.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!