Tegnapi zárószintre a 264,50 - 264,80-as sávba jött vissza az euró/forint árfolyama a reggeli 263,20-as csúcsról. Reggel a dollár gyengülésére volt egy általános emerging market felívelés - mondta Kolba Miklós az ING devizapiaci üzletágának vezetője. ennek volt köszönhető a forint erősödése is, idővel azonban ez a hullám elült, s visszaereszkedtünk a tegnai - szintén nem túl gyenge - szintre.  Olyan alacsony a forgalom, hogy ennek a mozgásnak nincs nagy jelentősége - tette hozzá a szakértő.

Az állampapírpiacon az ötéves papírban van egy kis mozgolódás: kisebb hozamemelkedés bontakozott ki, 6,90 körülre jött föl a hozam.

Az euró/dollár a Fed-ülés után 1,4882-ig száguldott, ez volt a csúcs, ezzel párhuzamosan a dollár/forint 177 is volt reggel, de már visszajött 178,50-re, ami szintén elég jó árnak tűnik.

A sávci frank nem csinált nagy mozgásokat, az euróval szemben kicsit gyengült, amit ellensúlyozott a forint gyengülése, így jelenleg 204,50 forint körül kereskednek az alpesi deviza egységével.

Attól függetlenül, hogy nincs túl nagy forgalom van és volt is egy kis pozíciórendezgetés a négy napos angol hosszú hétvége előtt. (holnap nemzeti ünnep a házasságkötés miatt). De már ez sem olyan, mint régen, alig volt forgalom - tette hozzá Kolba.

Ennek magyarázata az lehet, hogy a Széll Kálmán-tervvel kapcsolatos figyelem már halványul, újabb esemény pedig nincs Magyarországgal kapcsolatban, így jelenleg nem kínálunk sztorit a befektetőknek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!