BUX

Fordulat a magyar állampapír-aukciókon, megjöttek a vevők

Jelentősen megélénkült a vételi kedv a csütörtöki állampapír-aukciókon: az összesen negyvenmilliárdos felkínált mennyiségre több mint négyszeres ajánlattömeg érkezett, az elfogadott hozamok átlaga pedig alulmúlta a szerdai benchmarkokat.

NAPI, 2010. december 2. csütörtök, 11:41

A hároméves államkötvények aukcióján a meghirdetett 20 milliárd forintos mennyiségre 75,3 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók, amiből az ÁKK 25 milliárdnyit fogadott el. Az elfogadott hozamok 7,90 százalékos átlaga 2 bázisponttal kisebb a szerdai másodpiaci benchmarknál. (Utóbbi tegnap 16 bázispontot esett.)

Az ötéves állampapírok értékesítésén a meghirdetett 10 milliárd forintos mennyiségre 56 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók, amiből a központ 13 milliárdnyit fogadott el. Az elfogadott hozamok 7,93 százalékos átlaga 9 bázisponttal kisebb a szerdai másodpiaci benchmarknál. (Utóbbi tegnap 32 bázispontot esett.)


A tízéves instrumentumok aukcióján a meghirdetett 10 milliárd forintos mennyiségre 34,4 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók, amiből az ÁKK szintén 13 milliárdnyit fogadott el. Az elfogadott hozamok 8,08 százalékos átlaga 10 bázisponttal kisebb a szerdai másodpiaci benchmarknál. (Utóbbi tegnap 26 bázispontot esett.)