Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dow Jones ipari átlagmutatója és az S&P 500 mutató egy-két tized százalékkal jutottak keddi zárószintjük fölé, míg a Nasdaq fél százalékkal gyengült.

Az árupiacon ezzel együtt korántsem volt rózsás a hangulat, az arany irányadó jegyzése másfél százalékkal 1305 dollárig ereszkedett, a WTI nyersolaj pedig több mint két százalékkal alig 101 dollár fölé süllyedt.

A korábbi órákban még egyöntetűen lefelé taró mutatók elsősorban az amerikai költségvetési tárgyalások folytatódásának biztató hírére váltottak emelkedésbe, de Obama elnök bejelentését szintén kedvezően fogadták a piacok, miszerint Janet Yellent javasolja az amerikai monetáris politika elsőszámú irányítói posztjára, a Federal Reserve élére.

A Fed monetáris testületének szeptemberi döntésének hátterét ismertető jegyzőkönyv, amely szintén a nap folyamán látott napvilágot, ugyanakkor nem okozott különösebb meglepetést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!