Egy hónappal ezelőtt az évek óta tartó bikapiacon első ízben a vételi ajánlás helyett semleges minősítést adtak a részvénypiacnak a JPMorgan szakértői, most tovább romlott a véleményük a tőzsdék kilátásaival kapcsolatban. A zerohedge.com tudósítása szerint a bank stratégái friss elemzésükben immár alul súlyoznák az amerikai és a globális részvényeket is, a kínai részvénypiacot, a gázt, az olajat, a rezet, ugyanakkor meglepő módon egyértelmű vételi ajánlást adtak az aranyra.

Úgy vélik, annak az esélye, hogy az amerikai gazdaság recesszióba süllyedjen az idén egy a háromhoz szintre emelkedett. Azonban ami még ennél is rosszabb, hogy ha elkerülné a recessziót, még akkor sem várható szerintük az amerikai vállalati szektortól kiemelkedő eredménynövekedés.

Ennek mértéke úgy vélik, idén átlagosan nem haladja majd meg a 10 százalékot, s ez nem indokolja, hogy a részvénypiac árazása a mostani szintekhez képest emelkedjen. Viszont ha mégis bekövetkezne a recesszió, akkor az a részvényárfolyamokban könnyen 30 százalékot is elérő visszaesést okozhatna.

Szerintük az elmúlt három hétben kibontakozott emelkedő hullámot éppen ezért érdemes lehet eladásokra felhasználni. Ugyanakkor a magas minősítésű amerikai vállalati kötvények hozama jelenleg elég magas, ezekből szerintük érdemes lehet vásárolni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!