A piacmozgató hírek közül kiemelkedik, hogy a napvilágot látott legújabb hírek szerint az utóbbi időben megjelenő felemás amerikai makroadatoknak köszönhetően a jegybank szerepét betöltő Fed esetleg mégsem fogja vissza az eszközvásárlási programját, de jót tettek a kereskedésnek a hétfői tengerentúli pluszok, illetve az is, hogy májusban 2 százalékkal esett a munkanélküliségi segélyért folyamodók száma Spanyolországban - a 4,89 milliós adat decemberben volt utoljára ennyire alacsony.

A jó hangulatot ezen felül az is segítette, hogy életjeleket adott a brit építőipar, mivel a beszerzési menedzserek már - igaz minimális - növekedést várnak az elkövetkező időszakban. A nap nyertese a bankszektor volt, a Banco Santander, a BBVA és Société Générale is jelentős pluszban zárt, ez utóbbinak az is segített, hogy a Goldman Sachs immár újra vételre ajánlja a pénzintézet részvényeit.

Mindennek következtében a londoni FTSE-100 0,5, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 egyaránt 0,1 százalékkal gyarapodott a nap eleji értékéhez képest. Még jobban sikerült a nap a periféria indexeknek, a madridi IBEX-35 például a bankok jó teljesítményének köszönhetően közel 1 százalékot erősödött, míg a milánói FTSE-MIB 0,5 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!