Fordulat Európában - mínuszok mindenhol

Az előző heti pluszos zárás után a negatív tartományban indult a nap az öreg kontinens főbb tőzsdéi számára.
Napi.hu, 2013. október 14. hétfő, 10:59
Fotó: Napi.hu

A kereskedésre hatással volt, hogy a várakozásokat meghaladó mértékben, 3,1 százalékra ugrott az infláció Kínában, így több mint féléves csúcsra gyorsult a fogyasztói árak növekedésének üteme szeptemberben éves összevetésben. Az sem segítette a hangulatot, hogy az Egyesült Államokban továbbra sincs megállapodás az államadósság plafonjának megemelésére.

Ennek megfelelően két órával a nyitás után a londoni FTSE-100 0,02, míg a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 egyaránt 0,3 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK