Fordulat jöhet Európában

Mínuszban indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék irányadó mutatói csütörtökön a szerdai erősödés után.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 27. csütörtök, 08:48
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön számos európai és tengerentúli negyedéves vállalati gyorsjelentés, makrogazdaság adat, valamint az Európai Központi Bank (EKB) kora délutáni kamatdöntése befolyásolhatja a tőzsdefolyamatokat - írja az MTI.

Szakértők előrejelzése szerint London 0,5 százalék, Párizs 0,4 százalék, Frankfurt pedig 0,3 százalékkal gyengüléssel kezdheti a napot.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,18 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 0,05 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,19 százalékkal erősödött.

Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 18 cent csökkenéssel 52,23 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK