Fordulat New Yorkban

A Dow keddi és szerdai veszteségei után sokan elérkezettnek látták az időt a vásárlásra, így a New York-i mutatók visszafogott erősödéssel kezdtek csütörtökön.
NAPI Online, 2008. május 22. csütörtök, 16:23
Fotó:

Az új rekordon, 135 dollár felett tetőző olajár amellett, hogy tovább hízlalta az energiacégek ázsióját, nem kedvetlenítette el a befektetőket, miközben a munkanélküli ellátásért első ízben jelentkező amerikai polgárok számának csökkenése jó hírt jelentett.

Szintén az optimizmust táplálta, hogy az NRG Energy 9,6 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett versenytársára, a Calpine-ra.

A pénzügyi szektor három nagyágyúja, a Merrill Lynch, a Goldman Sachs és a Lehman Brothers részvényei viszont lejtőre kerültek azt követően, hogy a Ladenburg Thalmann elemzője az eredményprognózis rontása mellett eladásra minősítette le az instrumentumokat mondván, a brókercégek durva második negyedév elé néznek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK