A Fed elnöke, az amerikai pénzügyminiszter és a szenátus bankügyi bizottságának vezetője kedden ült le megvitatni a hitelpiacokon kialakult helyzetet. A bizottság vezetője a találkozó után azzal örvendeztette meg a börzéket, hogy úgy nyilatkozott: a Fed-vezér minden elérhető eszközzel le akarja hűteni a piaci zűrzavart. A legfontosabb nyugat-európai tőzsdemutatók 0,1-0,4 százalék közötti többlettel zártak, de a hitelpiaccal kapcsolatos félelmek itt is fékezőleg hatottak. A piacok igazából attól félnek, hogy a likviditási válság teljeskörű hitelezési krízisbe csap át - idézte a Reuters hírügynökség a Societe Generale elemzőinek véleményét. A Northern Rock jelzálogbank Londonban jegyzett részvényei a vesztesek közé iratkoztak fel, miközben az olajcégek és a gyógyszergyártók részvényei erősödtek. Frankfurtban a DAX harmincas kosarának legnagyobb nyertese a Bayer lett, ismét a svájci rivális, a Novartis esetleges felvásárlási szándéka körüli spekulációknak köszönhetően.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!