Fordulat történik a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 568,53 pontos, 2,10 százalékos csökkenéssel, 26 521,19 ponton zárt kedden. A vezető részvényeknél jelentős portfólió mozgások voltak.
MTI-Eco, 2016. május 31. kedd, 19:30
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 20,8 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 965 forinttal, 5,86 százalékkal 15 500 forintra csökkent, 7,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 134 forinttal, 1,93 százalékkal 6811 forintra esett, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,31 százalékkal 452 forintra gyengült, forgalma 366,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 145 forinttal, 2,50 százalékkal 5650 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 7,5 milliárd forintot ért el.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a vezető részvények közül a Richternél, a Molnál és az OTP-nél jelentős portfólió mozgások voltak, ugyanis a keddi kereskedés záró szakaszában volt megfigyelhető, hogy az intézményi befektetők felkészültek a negyedéves MSCI-index átsúlyozásokra. Ennek köszönhető a nagy forgalom növekedés, valamint az is, hogy a valamennyi vezető részvény jelentősen veszített értékéből.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője kifejtette: reggel 9-től délután 17-ig mintegy 5 milliárd forint értékben, a zárószakaszban azonban már 16 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények, emiatt nagy eladói nyomás alá kerültek. Az európai piacokon az elmúlt napok emelkedését követően a keddi kereskedésben már elindult a korrekció.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK