Fordulatot hozhat a péntek

Az előző napi veszteségek után pozitív kezdésre lehet számítani pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 3. péntek, 07:45
Fotó: Reuters

A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 0,6 százalék, a frankfurti DAX index 0,3 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,4 százalék emelkedéssel kezdheti a pénteki kereskedést. Az euróövezeti EuroStoxx50 indextől 0,6 százalék erősödésre lehet számítani nyitáskor - írja az MTI.

A tőzsdei árfolyamokat befolyásoló makrogazdasági adatok közül pénteken a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet euróövezeti szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexének a végleges júliusi értéke jelenik meg. Az Eurostat az euróövezeti kiskereskedelmi forgalom júliusi alakulásártól teszi közzé kimutatását.

Csütörtökön veszteséggel zártak a főbb európai tőzsdék az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség fokozódása miatt. A Fehér Ház jelezte, hogy 200 milliárd dollár kínai importra szándékában állt 10 százalékról 25 százalékra emelni a vámot. A nap legnagyobb vesztesei a nyersanyagipari ágazat részvényei voltak, az ágazati mutató három százalékkal gyengült. Szintén a külkereskedelmi aggodalmak gyengítették a nap másik nagy vesztese, az autóipari ágazat papírjait. Az autóipar mutatója egy százalékkal gyengült.

Az olajár a csütörtöki pozitív korrekció után pénteken stabilizálódott. A Brent 0,08 százalékkal hordónként 73,39 dollárra csökkent, a WTI 0,15 százalékkal 69,06 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,08 százalékkal jegyezték erősebben 1,1594 dolláron, az arany ára 0,33 százalékkal unciánként 1216,10 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK