Érdekes árfolyammozgásokra figyelhettek fel a befektetők hajnalban az arany és reggel a svájci frank piacán. A frank két nap alatt nyolchetes mélypontjára került az euróval szemben. A drasztikus euróerősödés annak köszönhető, hogy a svájci Credit Suisse bejelentette, hogy negatív kamatot számít fel ügyfeleinek.

A néhány napja még 1,203-hoz tapadó keresztárfolyam miatt már-már attól lehetett tartani, hogy a svájci jegybanknak újra rá kell tenyerelnie a frankeladások elindításához szükséges gombra. A svájci deviza viszont most gyengülésnek indult és ma 11 órakor egészen 1,2144-ig emelkedett, ahol legutóbb szeptember közepén járt. Jelenleg a kurzus 1,2115 környékén áll. A forinttal szemben a mélypont 232,30 alatt volt, röviddel dél után ennél 50 fillérrel volt feljebb az ár. A frank azért nem tudott ennél lejjebb ereszkedni, mert a forint továbbra is 282 felett jár az euróhoz viszonyítva.

Miközben a nyersanyagok drágultak az aranytól mint menekülő devizától inkább szabadultak a befektetők, bár nem kizárt, hogy megint egy öngerjesztő stop-loss hullám okozta az áresést. Mindenesetre tegnap még 1721 dolláron is forgó nemesfém több lépcsőben döccent le a jelenleg 1704 dolláros szintre, mellyel fontos technikai szint árfolyamokat is átlépett. Így piaci szakértők nem tartják kizártnak, hogy .

Az euró mindeközben folytatta izmosodását a dollárral szemben, a délelőtti órákban tartósan 1,3070 felett tartózkodott, hisz Európából csupa jó hír érkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!