Fordult a forint, újra itt a gyengülés

Gyorsan felrántották a napközbeni, 281,50 alatti szintekről az eurót, így szerda délután már valamivel gyengébb volt a forint, mint egy nappal korábban.
NAPI, 2012. szeptember 12. szerda, 17:09
Fotó: Napi.hu

A forint pozícióját is erősítette szerdán, hogy a piacok által várva-várt német alkotmánybírósági döntés nyomán - amellyel a testület zöld utat adott az euróövezeti válságkezelő rendszerben (ESM) való német részvételre - négyhavi csúcsra emelkedett az euró a dollárral szemben. Utóbbi keresztárfolyam az 1,2940-as szint közelében tetőzött, az euró forintjegyzése pedig kétszer is benézett 281,50 alá, először még az alkotmánybírósági döntés előtt.

A piaci szereplők innen gyorsan visszarántották 282 fölé, és a korrekció - amiből a régiós devizák sem maradtak ki - délután is folytatódott. Délután öt óra előtt már 283,60 forint környékén mozgott az euró egysége - néhány tíz fillérrel feljebb, mint egy nappal korábban - 1,2280 körüli EUR/USD mellett. Ugyanekkor a dollár - amely napközben 218 felé vette az irányt - 220,10 forintnál, a svájci frank pedig 234,70 forintnál állt.

A délutáni korrekcióban az amerikai tőzsdei helyzetkép is szerepet játszott, hiszen másfél órával a start után csak plusz nullában álltak a New York-i részvényindexek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK