Májusban az év/év infláció 7,6, az egyhavi pedig 0,9 százalék lett - közölte a KSH. Az első öt hónapban (tavaly decemberhez képest) az 5,2 százalékos fogyasztói áremelkedés valamivel több, mint egyharmadát az áfa és jövedéki adóváltozások okozták. A piaci elemzők csupán 7,2, illetve 0,6 százalékot vártak. A fogyasztói áremelkedés, leszámítva az egyszeri hatásokat, azon a pályán van, amellyel a kormány eredetileg számolt. Az első féléves csúcs után a második félévben lassul a fogyasztói áremelkedés üteme, a gazdaságban nincs inflációs nyomás - közölte a Pénzügyminisztérium. A vártnál tempósabb májusi fogyasztóiár-növekedés az elemzőket is meglepte. Szakértők úgy vélik, májusban talán tetőzött az infláció, így nyugalmasabb hónapok jöhetnek, ám a kedvezőtlen makroadat-sor jelentősen csökkenti a jegybanki kamatvágás esélyét. A Malév augusztus másodikától hetente háromszor repül Pekingbe a Hainan Airlines Co. Ltd. gépeivel - jelentette be Sándor László elnök-vezérigazgató. A legolcsóbb (oda-vissza) jegy 129 900 forint lesz. A hétvégén induló labdarugó Európa-bajnoksággal nemcsak a focicsapatok nyerhetnek sokat - közölte a Tesco. A kereskedők három fontosabb kategóriában versenyeznek: tv, sör, hűtőszekrény. Tavaly világszerte összesen 956 milliárd dollárt költöttek fegyverkezésre, ez 11 százalékos éves növekedést jelent - írja a stockholmi Nemzetközi Béke Kutatóintézet éves jelentése. A teljes hazai sörértékesítésben 1-3 százalékos piaci részesedést szeretne elérni a világ ötödik legnagyobb, s tavaly a leglendületesebb növekedést felmutató márkája, a Carlsberg. Az eddigi felmérések szerint a szerda esti vihar húszmillió forintos kárt tett a Budapesti Közlekedési Rt. vonalain, ám péntek este is viharra lehet számítani. Zárva tartanak ma az USA tőzsdéi, ma temetik ugyanis Ronald Reagen volt elnököt. Hollandiában szoros eredményt hozott a tegnapi európai parlamenti (EP) választás. A szavazók megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatások az ellenzéki szociáldemokraták minimális sikerét valószínűsítették, ám a nem hivatalos végeredmények a kormányt vezető kereszténydemokraták kis arányú győzelmét mutatják. Az eddigi 28,24 százalékról 39,59 százalékra emelte a Zalakerámia Rt.-ben meglévő részesedését a Lasselsberger Ceramics Kereskedelmi Kft. Bár a csütörtöki brit EU parlamenti választások eredménye csak vasárnap lát napvilágot, az ugyanekkor megtartott helyhatósági választások a Munkáspárt (Labour Party) vereségét bizonyítják - írja az X-Press. A BBC szerint Blair pártja a szavazatoknak mindössze 26 százalékát nyerte el, ugyanakkor a Konzervatív párt 38 százalékot szerzett, és a Liberális Demokrata Párt is megelőzte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!