Miután szerdán egy csúnya eséssel behozta a keddi nemzeti ünnep miatti lemaradását, csütörtökön újra együtt mozgott a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe az európai és régiós tőzsdékkel, sőt, felül is teljesítette azokat. A nap nagy részét 18 880 pontnál, némi pluszban töltötte az index, minimális mozgást sem mutatva, de aztán délután - talán a kedvező amerikai makroadatra - szépen felrántották a részvénykosarat. Végül 19 050 pontos napi maximuma alatt nem sokkal, 18 993 ponton fejezte be a napot a BUX, ami egy százaléknál éppen valamivel kevesebb emelkedésnek felel meg. Az ötmilliárd forintos, rendkívül gyér forgalom négyötöde szokás szerint az OTP-ben koncentrálódott, a többi papír iránt tehát még gyengébb volt az érdeklődés a befektetők részéről.

A blue chipek a Mol kivételével mind emelkedtek. Az olajpapír egy órával zárás előtt még pluszban volt, mégis 0,8 százalékos eséssel kellett befejeznie, 18 630 forintos árfolyamon. Az OTP ezzel szemben magabiztosan haladt felfelé egész nap, és végül 4078 forinton, 3,4 százalékos emelkedéssel zárt. Két forinttal lett drágább a Magyar Telekom, de 398 forintos utolsó jegyzésével még mindig nem sikerült elérnie újra a négyszáz forintot. A Richter ugyanúgy 0,9 százalékkal emelkedett, mint kisebbik szektortársa, az Egis; előbbinél 40 750, utóbbinál pedig 18 430 forinton történt az utolsó kötés.

A csődfenyegetésben lévő E-Start reggel újra nagyon adni kezdték, de végül az eladók is elmentek, és senki nem maradt a piacon; a papír így közel 15 százalékos mínuszban, új, 315 forintos abszolút mélyponton végzett. Kimutatható forgalomban kereskedtek még az Állami Nyomda és Rába részvényeivel, mindkét részvény egészséges emelkedéssel zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!