A várakozásoknak megfelelően álmosan indult a reggel a bankközi devizapiac forint szekciójában is. Az euró 250,30/50 forintos szinten nyitott, s lefelé indult, ám a 250 forint alatti tartományba történt gyors bekukkantás után vissza is tért a kurzus az euróvásárlók nyomására. A dollár továbbra is az eladók nyomása alatt áll, az árfolyam halvány gyengüléssel 203,20/40 forintra módosult. Kolba Miklós, az ING Bank szakembere a mai napot tekintve nem várt különösebb mozgolódást, különösen, hogy az Egyesült Államokban ma minden zárva tart. A Monetáris Tanács mai ülésétől az elemzők többsége nem vár kamatcsökkentést, bár Kolba szerint a jelenlegi forintárfolyam miatt mégis lehet halvány esélye a vágásnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!