A bankközi devizapiac forint szekciójában a tegnapival megegyező, 250,20/40 forintos szinten kezdett a közös európai valuta. A vártnál némileg gyengébb ipari makroadat hatására az euró pár pillanatra 250,60/70 forintra is drágult, azóta azonban ismét a nyitóárfolyam a meghatározó a piacon. Kolba Miklós, az ING Bank tradere szerint érdekesen alakulhat a dollár árfolyama, amennyiben - vélhetően spekulációs hatásokra - tovább erősödik az euró a jelenlegi 1,2350 dolláros szintről. A szakember véleménye szerint a 202 forint körül szinteken számos stop-loss megbízás zárulhat, ami lefelé nyomhatja a dollár (jelenleg 203 forint körüli) kurzusát. A forgalom minimális, ami várhatóan nem is változik, a délután megjelenő, az államháztartás deficitjéről szóló makroadat jelentős eltérése az elemzői várakozásoktól azonban megmozgathatja a piacot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!